Topla prerada

Topla prerada je opremljena najsavremenijim mašinama i podržana proverenim recepturama koje rezultiraju izuzetnim plasmanom na tržištu. Zahvaljujući tehnološkim inovacijama i visokom nivou obučenosti naših zaposlenih, razvijamo vlastite brendove i širimo raznovrsnost naše ponude. Naši proizvodi se ističu po visokom kvalitetu i zadovoljavaju potrebe čak i najzahtevnijih kupaca.

Proizvodni pogon raspolaže najnovijom tehnologijom obrade voća. Kuvanje se odvija pod vakuumom na niskim temperaturama bez mogućnosti zagorevanja. Proces obrade je sasvim pouzdan da garantuje izuzetan kvalitet i očuvanje svih hranljivih sastojaka u finalnom proizvodu.

Asortiman tople proizvodnje obiluje raznolikošću voćnih namaza i džemova koji predstavljaju savršen spoj tradicije i modernog načina pripremanja. Linija za kuvanje takođe proizvodi velike količine pekmeza od šljiva i termostabilna punjenja za pekarsku industriju.

Flora-Topla-Prerada

Pekmez od šljiva

U nekim kulturama, pekmez od šljiva ima poseban značaj i koristi se u tradicionalnim jelima i slavljima. Kod nas, šljive su važan deo kulturne baštine i pekmez od šljiva se često priprema kao deo zimnice za duže čuvanje. Šljive su prirodno bogate antioksidantima, kao što su polifenoli, koji imaju blagotvorne efekte na zdravlje. Pekmez od šljiva takođe može biti dobar izvor gvožđa i kalijuma. Najzastupljenije sorte su Požegača, Čačanska rodna i Stanley.

Flora-Sljiva-Cacanka

Šljiva Čačanska rodna

Ima dugu tradiciju uzgoja u Srbiji, posebno u regionu Čačka u kom se gaji više od jednog veka. Nastala je…

Šljiva Stanley

Šljiva Stanley je poreklom iz Amerike. U 20. veku postala je jedna od najpopularnijih sorti šljiva u Severnoj Americi, a kasnije…

Flora-Sljiva-Stanley
Flora-Sljiva-Pozegaca

Šljiva Požegača

Šljiva Požegača dobila je ime po gradu Požega u Srbiji, gde je prvi put uzgajana i gde se…